Vestibulární poradna

Vestibulární poradna

Vestibulární poradna zajišťuje klinické vyšetření a konziliární služby u pacientů s poruchou rovnováhy a závratí .

Pracovní tým zajišťuje klinickou a objektivní funkční, elektrofyziologickou diagnostiku, hodnocení ENG a VOG vyšetření a léčbu pacientů, kteří vyžadují její vedení specialistou. V laboratoři a vestibulární poradně vyšetříme průměrně 350 až 400 pacientů ročně.
Spádovou oblast tvoří hlavně Praha 5, 6 a jejich širší okolí. Žádosti o superkonsiliární konzultaci ale přicházejí z území celé republiky.

Objednání do poradny – odeslat vás musí  neurolog nebo ORL lékař po předchozím vyšetření. Sebou je nutné přinést žádanku a výsledky provedených vyšetření.

Vzhledem k množství požadavků je bohužel nutno počítat s delší objednací dobou.
Z téhož důvodu nemůže naše oddělení většinu pacientů přebírat do trvalého sledování, které musí zajišťovat místně příslušný ambulantní specialista ORL nebo neurolog.
Předpis běžných léků zajišťuje registrující praktický lékař.
V odůvodněných případech je nutné několik kontrol na našem pracovišti při nastavování udržovací léčby a podobných situacích. Termíny kontroly je pak nutno domlouvat přímo s ošetřujícím lékařem Centra při vyšetření nebo je možné využít naší e-mailovou adresu.

Před vyšetřením v poradně můžete na této webové stránce vyplnit několik krátkých dotazníků (pro problematiku závratí nebo tinnitu).
Dotazník poruch rovnováhy
Dotazník Tinitus – šumění v uších
Tyto dotazníky jsou pak přímo odeslány do poradny a při vaší kontrole je lékař již bude mít připravené v kartě.

Legenda k logu
Logo Vestibulární poradny připomíná dnes často opomíjenou vazbu medicíny na ostatní disciplíny přírodních věd.
Vertigo tak není jen odborný lékařský termín, ale kupříkladu i rod plžů z podtřídy plicnatých. Tento drobný tvoreček se vyskytuje i na území České republiky. Za laskavou pomoc při zpracování loga děkujeme našemu přednímu malakologovi RNDr. Vojenu Ložkovi, Csc.