ENG laboratoř

ENG laboratoř

Vybavení laboratoře umožňuje objektivní a kvantitativní diagnostiku labyrintové funkce pomocí série rotačních testů, kalorického vyšetření bitermální metodou i vzduchem (v případech patologie bubínku).
Objektivní hodnocení centrálních vestibulárních syndromů a poruchy okulomotoriky umožňují vizuálně provokované oční pohyby – optokinetický nystagmus, sledovací pohyby a sakadické pohyby oční. Všechny techniky jsou hodnoceny kvantitativně, počítačovou analýzou záznamu on-line.

Kromě elektronystagmografie (ENG, Toennies PRO systém ®) máme k dispozici video-okulografickou registraci očních pohybů -VOG. Jedná se o velmi citlivou techniku bezkontaktního snímání očních pohybů, která eliminuje elektrické artefakty komplikující hodnocení ENG záznamů očních pohybů.
Posturografická laboratoř je vybavena stabilometrickým systémem Synapsis ®  a Kistler®  umožňující registraci statické i dynamické stabilometrie (záznam pohybů tělesného těžiště) a nácvik udržování správné polohy těla v rámci tréninku rovnováhy metodou biologické zpětné vazby.
K hodnocení oční torze používáme VOG, kvantitativní hodnocení subjektivní vertikály a Maddoxových skel.

Vestibulární laboratoř rovněž disponuje i univerzálním elektrofyziologickým přístrojem Synergy ® vybaveným pro pořizování záznamu kmenových sluchových evokovaných potenciálů, blink reflexu a vyšetření vestibulárních myogenních evokovaných potenciálů (VEMP), které představují současný standard objektivního vyšetření funkce otolitů.
V potřebných případech je k dispozici kompletní odborné ORL a audiologické vyšetření v rámci Centra.

IMG_1029 IMG_1031 IMG_1032 IMG_1033 IMG_1034 IMG_1035 IMG_1036 IMG_1037 IMG_1038 IMG_1040 IMG_1042 SVV